Prohledat tento blog

úterý 28. července 2015

Unexpected surprise

Krásný letní den všem! Jak si užíváte prázdnin? Už jsme skoro v půlce a já mám pocit, jako by čas letěl neuvěřitelně rychle a já nestihla za prázdniny ještě ani třetinu toho, co bych chtěla zvládnout. Příští školní rok mě čeká maturita a já jsem si dala přes prázdniny za úkol přečíst zbytek knížek k maturitě a naučit se alepsoň základy ruštiny k přijímacím zkouškám na vysokou školu. No zatím to vypadá tak, že mám přečteno 6 knížek, zpracováno pět a učebnici ruštiny jsem pomalu ani nevytáhla z kufru. I přesto, že zde mám hlavně po večerech plno volného času, nemůžu se přemoct něco udělat:-D. Navíc dny mi tu utíkají mnohem rychleji než doma. Na druhou stranu je to zase dobře, aspoň se tu nenudím a každým dnem jsem blíže k návratu domů. Když jsem odjížděla do Libanonu moje agentura mi sdělila, že zde budu 2 nebo 3 měsíce a vše záleží na tom, jak se mi bude dařit se zakázkami. První měsíc jsem měla práce plno, a tak jsem předpokládala, že jestli to bude další měsíc stejně, tak já tady zůstanu určitě i na třetí měsíc. Počátkem druhého měsíce prací neskutečně ubylo a my všechny jsme skoro celý týden seděly doma. Myslela jsem si tudíž, že pojedu domů po dvou měsících a už jsem se začala těšit na rodinu a kamarády. Překvapením bylo, když mi včera odpoledne šéf napsal zprávu: "I will keep you for the third month". Upřímně jsem to nečekala, i když zde pracuji ze všech nejvíc. Prvnímu měsíci se počet prací nemůže vyrovnat. Zeptala jsem se ho tedy, co bylo příčinou jeho rozhodnutí. Sdělil mi, že přes srpen tu se mnou bude jenom jedna holka, a tím pádem bychom měly pracovat skoro každý den. První pocity byly samozřejmě nadšení, ale potom jsem začala přemýšlet a upadla jsem do deprese. V polovině srpna mi odjedou všechny moje dosavadní kamarádky, včetně Dashy a já tu zůstanu sama. Co když si s novou modelkou nebudu rozumnět? Co když nebudu pracovat a budu se nudit doma? Co když mi dny přestanou utíkat a já budu každy den smutná? Sedly jsem si večer s holkama u shishy (vodní dýmky) a probraly jsme to. Došly jsme k závěru, že bych tu i přes moje špatné úvahy měla zůstat. Příští rok se určitě až do maturity nikam nepodívám, budu se denně šrotit na maturitu a ještě na přijímačky. Z toho důvodu si teď musím modelingu užít dosyta. Vím, že mi budou všichni hrozně chybět a oslavím tu své osmnáctiny a zřejmě sama:-( doufám, že si na mě aspoň šéf agentury tady vzpomene!:-D pak si to se všemi doma vynahradím!:-) a teď to tu zvládnu. Kdybych náhodou měla moc času, tak konečně můžu dodělat všechny své povinnosti do školy a psát více článku na blog:-) Také se vždycky nakonec těšíte z cestování domů? Protože přece jenom platí: "Všude dobře, doma nejlépe." 
From my lovely twin!:-*

Soo tired after bullshit job:-(

pondělí 20. července 2015

Miss my friends


Zdravím všechny mé spřízněné duše!:-) našla jsem si zase konečně čas na vytvoření nového článku, který Vám doufám zpříjemní den nebo alepsoň dodá inspiraci nebo nové myšlenky. Tento týden byl v Libanonu takový slabší. Měly jsme méně práce, kvůli poslednímu týdnu muslimského svátku Ramadanu, a tudíž se nikomu nechtělo pracovat. Dále se zde stalo pár hádek a moje kamarádka dokonce plakala, že chce jet domů. Pro Dashu je to její první cesta do zahraničí s modelingem, takže není divu, že to je pro ni težké. I přesto, že jsem se ji pokoušela rozveselit a přivést na jiné myšlenky, se mi to dvakrát nedařilo a nakonec ji pomohlo až fitko a vybití všechny zlé energie. Snažila jsem se všechny problémy a stížnosti děvčat moc nevnímat a vypouštět druhým uchem z hlavy ven, ale samozřejmě, že to mou náladu také přece jenom trochu ovlivnilo. Ještě když sedíte doma na zadku a už vážně nevíte, co byste udělali. Odemčela jsem jako pokaždé svůj telefon a zkontrolovala Facebook, instagram a snapchat, jestli mí přátelé nepřidali nějaký nový příspěvek. Na intagramu a snapchatu na mě naráz vyskočilo hned několik. Jak se spolu mé nejlepší kamarádky baví a užívají si prázdnin. Ne, že bych žárlila nebo já si prázdniny neužívala, ale začala jsem přemýšlet, jaké by to mohlo být, kdybych strávila zasloužené dvouměsíční volno doma s němi, a taky o jaké zážitky přicházím. Zároveň ztrácím čas, kdy proběhly jejich důležité zážitky a životní momenty. Přesně pro to vždycky další ráno následuje moje otázka: "Tak co jaký to bylo?", a netrpělivě čekám na odpověď. V horších případech mě také napadá, co když se něco špatného stane během mého pobytu v zahraničí? Ne, nesmím si to nechat vpustit do hlavy. Bohužel své pocity a myšlenky nemůžu ovlivnit na sto procent a to, že mi moji přátelé neskutečně chybí je silný fakt. O to víc mě potěší, když se mi kamaradi ozvou sami od sebe, naplní mě to pocitem štěstí a že jsem pro ně pořád stále důležitá i na dálku, ikdyž s nimi zrovna nejsem osobně. Mé nové kamarádky mám samozřejmě velmi ráda, ale nikdy to není, jako když někoho znáte od narození nebo 10 let, ale i klidně dva roky a do srdce se Vám vryje tak hluboko, že už ho z vašeho života vymazat jednoduše nelze. Nemůžu se dočkat, až je všechny zase uvidím a budu s nimi společně prožívat každé chvilky. Ať už ve fitku při společném workoutu, o pátečním večeru v baru, ve škole nebo jenom u nás doma společně u filmu s popcornem. Chybíte mi!! Hrozně moc zlatíčka!

pátek 17. července 2015

Review for dental care

Dobrý den všem! Už pracuji nad dalším článkem, ale mezitím se s Vámi chci podělit o mé další fungující zázraky! Často se mě mé kamarádky i ostatní ptají, jak to dělám, že mám tak bílé zuby. Ještě když jsem závislá na kávě a denně mám minimálně dvě. Odpověď je snadná, musíte si najít kvalitní bělící zubní pastu, která ale zároveň neničí zubní sklovinu, poté zubní gel na osvěžení dechu a také k bělení a nakonec jsem člověk, který vyžvýká minimálně jeden balíček Orbit žvýkaček za den:-D. Nezdá se to, ale i taková mentholová žvýkačka, mimo to, že čistí zubní sklovinu, i bělí zuby. Odzkoušela jsem hodně bělících past, ale pokud chcete opravdu vidět výsledky je nutno si připlatit. Začínala jsem u Pearl Drops, a poté jsem přešla k white pearl smile - Nanocare silver a u ní také zůstanu! Oproti Pearl Drops má Nanocare mnohem příjemnější příchuť zeleného čaje a mentholu. Zuby se mi po 3 měsících jejího používání zdají bělejší než předtím. Chrání zuby před zubním kazem a obsahuje čistící částečky stříbra. Navíc je to český výrobek, takže i to vypovídá o její kvalitě. Přesvědčila mě na její zkoušku moje nejlepší kamarádka Terezka. (mytimeforyou.blogspot.cz). Můj zubní gel jsem objevila uplnou náhodou při obyčejném nákupu potravin v Globusu:-D. Procházela jsem oddělení kosmetiky a zaujala mě nová nabídka zubních gelů. Jejich cena se mi tedy zdála poměrně nepřiměřená vzhledem k malému balení (550Kc), ale rozhodla jsem se ho vyzkoušet, protože jsem předtím nikdy nic takovéhoo neviděla. Teď už vůbec o ničem neuvažuji a i když je dražší, vždy po něm sáhnu! Perfektní věcička. Nemusíte ho používat každý den, stačí 2x do týdne a zuby bělí 100%. Používám ho taky když sním jídlo s česnekem a nemůžu se zbavit nepříjemného dechu, vždycky zabere. Na kartáček stačí nanášet vážně malé množství. A co se týka žvýkaček to asi rozebírat není potřeba:-D jsem k nim uplně addicted a pomáhají mi i při nervozitě:-D a ať si každý říká co chce, orbitky jsou stejně nejlepší!:-) 

úterý 14. července 2015

Find your happiness

Dneska ráno jsem se probudila se zvláštním pocitem. Od té doby, co jsem přestala dělat atletiku jsem byla tak nějak ztracená a pořád jsem hledala sama sebe. Začíná to obecně tím, když vás omrzí dětské sny a zábavy vás přestanou bavit a vy si uvědomíte, že toužíte po něčem jiném a věci, které pro vás byly dřív tabu se najednou stávají prioritami. Začínáte se zajímat o vzdělání, o to co vás v životě bude bavit a čemu se chcete dlouhodobě věnovat, co vás dokáže vnitřně naplnit a uspokojit. Hledáte si k sobě vhodného partnera a vrstevníci, kteří vypadali jako nejvhodnější partie se stávají nedospělími a vy toužíte po někom starším a vyspělejším. Někoho koho nebude zajímat jenom sex, ale i vaše potřeby a pocity, kdo s vámi bude ochotně trávit celé odpoledne, i když budete mít své dny a budete protivná a i když budete prožívat životní problémy a vaše drahá polovička vám bude poskytovat pochopení a otevřenou náruč, kdykoli budete potřebovat. Tedy tak to vidím alespoň já z pohledu ženy. No abychom se ale vrátili k mému příběhu. Díky bujarému dospívání jsem si prošla mimo jiné světlé chvilky i hodně utrpením od anorexie přes bulimii, pro mě nedostačující výsledky ve škole (protože vím, že jsem schopna dosáhnout lepších), po přehnané cvičení bez žádných výsledků. Všichni se mě ptají: "Proč jsi na sebe tak přísná a umanutá?" Sama si na to nedokážu odpovědět. Vím, že nemám ráda svoje tělo (i přes to, že jsem modelka) a proto se snažím, co nejvíc to jde, ho zlepšit. Teď už si uvědomuji, že tou dvouroční cestou, kterou jsem zvolila, jsem akorát ztrácela čas. Také mám na sebe vysoké nároky, co se týka školy a vzdělání. Tento rok pro mě začal neuvěřitelně úspěšně. Začala jsem se dostávat z mých "jídelních problémů", zlepšila jsem si známky ve škole a teď nacházím konečně i rovnováhu v jídle a cvičení, a to až tady v Libanonu! Za což vděčím mojí "měsíční" kamarádce Dashe. Vždy jsem si myslela, že pokud chce být holka krásně hubená, tak nemůže skoro nic jíst. Dasha mi ukázala pravý opak, nikdy nepřemýšlí a neuvažuje nad tím, co a kdy jí. Vezme si to, na co má chuť a to, o co ji tělo žádá, bez ohledu na to, jestli je to chleba nebo nutella v 11 večer. Přes to všechno má nejůžasnější tělo, které jsem kdy naživo viděla! Díky ní jsem si uvědomila, že vyvážená a pravidelná strava plus správné cvičení je tím klíčem k vysněné postavě. Abychom se tedy vrátili k dnešnímu ránu, probudila jsem se s pocitem, že jsem konečně našla své prozstimní štěstí! Dělám práci, která mě neuvěřitelně baví a naplňuje, konečně si spravuji svůj zkažený jídelníček a stravování, zvladám i školu a snažím se o co nejlepší známky a díky mému kamarádovi Kubovi, který dělá již rok sportovního poradce a se svými klenty má úspěchy, v pravidelných intervalech cvičím tak, abych jednou měla své vysněné tělo! Musím říct, že teď mi opravdu nic (kromě mé rodiny a přátel) nechybí! K dosažení absolutní spokojenosti mi chybí už "jen" pár krůčků a já doufám, že si to zase nepokazím! Potom se mohu jenom zdokonalovat. A ano jsem hodně ambiciózní, ale byla jsem vychována, že je důležité mít své cíle, ať už jsou jakékoliv a za to jsem svojí rodině neskutečně vděčná. A co vy? Stále se ještě hledáte nebo už o své budoucnosti máte jasno? :-)
One selfie during job:-)
Perfect brides:-D

Fotka po focení s naším oblíbeným asistentem kadeřníka, který se k nám po celý den choval mile:-)

My happiness here! (Dasha:-*)
No není úžasná? 

neděle 12. července 2015

Today job

Ahoj moji drazí blogeři, hlásím se Vám opět z Libanonu. Dnes jsem měla práci pro místní rádio Freedom Music. No musím vám říct, že i když chodím velmi často do fitka a odcházím zničena, ale zároveň nabitá novou energií, tak celodenní stání a poslouchání hlasité hudby ještě ke všemu na sluníčku a v příšerném vedru mě vyčerpalo daleko víc, až jsem to nečekala. :-/ teď ležím zničená na posteli a jsem schopna napsat akorát článek na blog a pak si nejspíš na chvíli půjdu zdřímnout. :-D což se mi teda běžně během dne nestává. Ono to občas není úplně příjemné taková práce hostesky. Záleží na tom, jakého máte klienta a jak k vám přistupuje. Dnešní tým byl sice příjemný, ale zajímal se hlavně o to, aby byla odvedena jejich práce a naše potřeby byly ty tam:-(. Za celý den nám byla nabídnuta akorát voda a o tu jsme si musely ke všemu požádat samy! Stojím si za tím, že jak se chová klient, tak se chová modelka a taky jde podle toho ohodnotit stupeň její vykonané práce. Když jde vše ruku v ruce, tak celodenní focení může zabrat jenom pár hodin a my odcházíme spokojené a usměvavé. Když je to všechno naopak, tak musím přiznat z vlastní zkušenosti, že nejedenkrát jsem po práci brečela a dokonce se cítila dotčena. A ne jenom já. Vzpomínám na jedno focení, které se odehrálo taky tady v Libanonu pro jednoho módního návrháře. Šéf nám předem říkal, že je to příjemný klient pro kterého pracují už léta. Na práci jsem se velmi těšila, do té doby než přišel onen šok. Celý den jsme byly uráženy klientovým černým humorem. Ono to není snadné odvést kvalitní práci, když po každé fotce vás fotograf ohodnotí stylem: "hmm you looks like 70 years old queen Elizabeth in these dress or I don't like your color of skin". Přitom na většinu prací míváme castingy, ze kterých si nás firma/fotograf/klient předem vybere! O to víc jsem potom byla zařazena. Třešničkou na dortu byla poznámka ke konci focení od fotografa na kamarádku - OK. You are ugly and fat. To nám všem vyrazilo dech! Přitom ta holka má jednu z nejlepších postav, kterou jsem kdy viděla a rozhodně lepší než já! Samozřejmě to ze začátku nedávala najevo, ale později se rozbrečela. Večer už jsme z focení s děvčaty měly legraci, jelikož všechny pózy, které po nás fotograf chtěl byly opravdu divné a když jsme to probíraly s šéfem, tak říkal, že to nenechá jen tak:-) celým tímto článkem jsem chtěla říct, že ani my modelky nejsme dokonalé! Nejen ve svých očích, ale také pro oči jiných lidí. I pro jednoho klienta je jedna krásná a druhá obyčejná a přesně pro druhého naopak. Ale jedno vím jistě, pro vaši druhou polovičku budete vždycky ta/ten nejkrásnější a nejdokonalejší! 
Dnešní frajer, který mě požádal o fotku:-)

With my Ukranian mafia:-*

neděle 5. července 2015

Advantages of modeling



Dobré ráno nebo spíš už dopoledne:-) já jsem se dneska po náročném týdnu chtěla opravdu dlouho vyspat, takže teprve teď vstávám a rovnou píši článek, protože mě chytla nálada se zase chvíli věnovat svému blogu. V předchozím povídání jsem slíbila, že se zmíním o tom, co mě na modelingu baví, proč ho vlastně dělám a všech jeho výhodách. Už jste někdy slyšeli o jiné práci, která by nabízela výlet do cizí země, teoreticky zadarmo, podíváte se ve volném čase i po památkách a dostanete se i k moři, budete mít své krásné profesionální fotky, dostanete se do časopisů nebo na billboardy, vyzkoušíte si 100 a 1 různých make-upu/změn a navíc za to všechno dostanete zaplaceno? Jestli ano, tak mi o tom určitě dejte vědět!:-) Teoreticky zadarmo jsem napsala, protože se vám samozřejmě náklady za letenku, vízum a ubytování strhnou z vydělaných peněz, ale i přes to domů rozhodně neodjíždíte s prázdnou. Teď už asi chápete, proč modelka nemůže odjet jen na týden pryč, protože by si nic nevydělala. Proto jezdíme do ciziny minimálně na měsíc a déle. Kromě výjimek fashion weeku. Práci modelky by nemohla dělat dívka/žena, která je hodně závislá na své rodině a okolí, ale na druhou stranu, ji to může naučit samostatnosti a také zlepšení cizích jazyku, pokud stesk překoná. Ve volném čase máte i možnost se mrknout po památkách, přírodě a místních specialitách, když jste na cizím místě tak dlouho. Když vychytáte i dobrou destinaci a šéfa, tak se můžete těšit na zasloužený relax, který vám dopřeje za odvedenou práci a vezme vás třeba na večeři, do kina nebo do nějakého wellness. Ano, všichni mi chybí, i moje postel:-( nemůžu se dočkat až si lehnu do těch čerstvě vypraných peřin! Naštěstí ale pracuji skoro každy den, takže nemám moc času na to myslet. A co mě nejvíce baví za práci? Jednoznačně fashion show! Ta atmosféra, když procházíte po molu v úžasném oblečení nebo šatech a září na vás reflektory, hraje skvělá hudba a vy jste středem pozornosti je vážně neuvěřitelně skvělá a nikdo, kdo to nezažil nemůže pochopit:-) Kdybyste měli jakékoliv dotazy, tak pište i na e-mail ellnerudova@seznam.cz. Příjemnou neděli.:-)
Focení pro salón svatebních šatů a kadeřnického studia. 

Užívání si volna:-P


Příprava na fashion show:-)




čtvrtek 2. července 2015

Models and make up? Of course not!


Máte modelky spojené s plastikami, tunami make upu, umělými nehty a že jsou vždy celkově dokonale upravené? Tak to máte silně mylnou představu. Když máme možnost tak chodíme bez make upu, s neumytými a rozcuchanými vlasy, neoholené nohy a co nejpohodlnější oblečení. Umělé nehty nám nedovoluje ani naše práce. Klient chce mít vždy nehty zastřižené a maximálně "with nude polish on". Neexistuje ani tetování a piercingy. Jedině na opravdu málo viditelných místech, jenomže to je taky pouze na povolení agentury, se kterou máte podepsanou smlouvu nebo na vaše vlastní "nebezpečí", že přijdete o zakázky. Nesmíme se ani přehnaně opalovat, a když už se opalujeme tak s opalovacím krémem s vysokým faktorem a nesmíme mít vypálený vršek plavek. Nemůžeme si bez svolení barvit nebo stříhat vlasy ani jakkoli upravovat obličej. A holky víte co? Jestli uvažujete o plastice, nedělejte to! Všichni v modelingovém průmyslu dají na přirozenost! Já jsem si chtěla vždycky zvětšit prsa, protože jsem nositelkou áček, ale naučila jsem se svá prsa mít ráda takové jaké jsou a o plastice budu možná znovu přemýšlet až mi bude 40. Vážně se tím zbytečně nekažte! Mnohem cennější je naučit se mít ráda takovou jakou jste než jít na plastiku. A o to víc, pokud nejste spokojená se svou postavou, tak začněte sportovat a žít zdravě. Udělá vás to rozhodně šťastnější, když budete vědět, že za vlastní pokroky můžete sama a ne liposukce. Díky make upu a neustálým úpravám vlasů, které nám dělají stylisti jsme mnohem spokojenější nenalíčené a snažíme se co nejvíce ve volném čase o svou pleť a vlasy pečovat a léčit. Jedinou nevýhodou je, že když vidíme jaké přípravky na nás stylisti používají, nedokážeme se poté spokojit s levnou kosmetikou a neuvěřitelně za ni utracíme. :-D být modelkou není taková hračka, v hodně svobodných rozhodnutí, která jsou pro ostatní běžná, nás to omezuje, ale stejně nám to stojí za to. Miluji svou praci. O těch výhodách se s Vámi podělím v dalším článku:-)

Dneska jsme si "zarelaxovaly" ve zdejším beach resortu cca 45 minut od Bejrútu. Byl to opravdu nezapomenutelný zážitek a já jsem opět nabyta energií a chutí do práce:-)